Escriu-nos! participa@canvi.cat

Aquesta és la història de dos ERC molt properes i al mateix temps molt distants, Esquerra de Vilamajor i Esquerra de Cànoves i Samalús. En tots dos casos, Esquerra ha estat la clau de l’ajuntament i en tots dos casos, els regidors/es s’estimen els seus pobles.

A totes dues poblacions fa vint anys que hi governen els mateixos: a Vilamajor CiU i a Cànoves PSOE. Mentre a Esquerra de Vilamajor han triat continuïtat, a Cànoves han triat una opció de canvi i han donat suport a un partit independent i que no és la força més votada.

A Vilamajor, els regidors tenen carteres i a Cànoves s’han quedat a l’oposició i cada sis mesos revisaran el suport a l’equip de govern.

A Vilamajor els regidors cobraran aproximadament uns 45.000 € anuals i a Cànoves gràcies a l’acord de govern, el poble s’estalviarà 34.000 € anuals en sous a regidors. És a dir, a Vilamajor apugen els sous i a Cànoves els abaixen.

Hi Haurà qui dirà que ja demostraran que es guanyen el sou, però ja fa quatre anys que, només entrar al govern, es varen apujar els sous un 50% i abans d’acabar la legislatura ja se l’havien apujat gairebé un 100%, Ara, només començar la legislatura i sense demostrar ni ensenyar que faran, entre CDC i Esquerra s’apugen els sous un 92%.

Dues formes d’actuar ben distants per a unes mateixes sigles.

arbres

Share
%d bloggers like this:
Aneu a la barra d'eines